Hårdbröd på pappas vis

Pappa och jag bakade hårdbröd idag efter ett recept som han har fått av en kollega. Helt himmelskt blev resultatet! När jag äter hårdbröd i vanliga fall kräver jag massor med pålägg av alla de slag för att jag ska tycka det är riktigt gott, men det här brödet kunde jag äta precis som det var. Jag bröt sönder några bitar och åt som chips i soffan framför tvn - så gott var det! Och juste, jag glömde nämna att det är nyttigt också!

Ingredienser för ca tre plåtar:
♥ 2 dl majsmjöl
♥ 2 dl dinkelmjöl
♥ 2 dl solroskärnor
♥ 2 dl sesamfrön
♥ 1 dl linfrön
♥ 1 dl pumpafrön
♥ 5 dl vatten
♥ 1 dl linfröolja (rapsolja funkar också)
♥ 1 tsk salt

 

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
Blanda majsmjölet, dinkelmjölet, solroskärnorna, sesamfröna, linfröna och pumpafröna i en bunke. När allting är ihopblandat är det dags att koka upp 5 dl vatten. Direkt när vattnet har börjat koka ska det tas av plattan och tillsättas i bunken med de torra ingredienserna. Blanda väl tills att ingredienserna tillsammans har bildat en tjock smet. Tillsätt oljan och blanda väl återigen.
Lägg ut ett bakplåtspapper på köksbänken och lägg ungefär en tredjedel av smeten i mitten av det. Degen är väldigt kladdig, därför rekommenderar jag att ta ytterligare ett bakplåtspapper att lägga emellan själva degen och kaveln. Kavla ut degen så tunt du kan över hela bakplåtspappret, men se till att inga springor eller hål har bildats utan att degen är heltäckande. Upprepa samma procedur med de andra två tredjedelarna av smeten på två andra plåtar.
Ta en nypa salt (helst flingsalt) och sprid den jämt över plåten innan du tar valfritt redskap (en pizzaslicer eller en kniv funkar bra) och skär i bitar av valfri storlek. Ställ in en plåt i taget eller alla plåtar på en gång beroende på om du har varmlufts ugn eller inte, och låt bröden gräddas i ungefär 1 timme. Kom ihåg att byta plats på plåtarna ca 2 gånger under gräddningen ifall att du valt att grädda alla bröden samtidigt i varmlufts ugn.
Låt bröden stå och svalna en stund innan de kan serveras som aptitretare såväl som frukostbröd eller kvällssnacks. Jag kan tänka mig att dessa bröd med lite mjukost på skulle vara en perfekt kombo men jag har tyvärr inte hunnit testa än.
Smaklig måltid!

 

Elin

 
ɑ n n i k ɑ says: SV: tusen tack! :)
Svar: Det var så lite så (:
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-14 Time: 11:37:01
URL/Website: http://blogofphoto.webblogg.se
Madeliene says: - gott det ser ut! :)
Svar: Det var verkligen fantastiskt gott. Testa gärna att baka det själv, det gick väldigt snabbt och smidigt, största delen av själva bakandet skedde ju i ugnen, haha!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-14 Time: 13:15:37
URL/Website: http://Madeias.blogg.se
Emiza says: sv: tack :D
Date: 2014-09-14 Time: 17:30:01
URL/Website: http://emiizas.blo.gg/
Flisan says: Gott :D
Svar: Verkligen!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-14 Time: 18:03:29
URL/Website: http://fflisan.blogg.se
Amanda CL says: sv: åh tack så hemskt mycket för din kommentar!
Jag blir bara glad för långa kommentarer och andras åsikter och sidor av saken :)

jo jag vet, det finns den kategorin också. där jag tror att många inte förstår att de kan trigga andra och de vet inte hur de ska få det medlidande och uppmärksamheten och hjälpen de behöver! Jag har själv varit en av dem, vsst har aldrig lagt upp såna bilder, men jag har skrivit mycket självdestruktivt om mitt mående kan jag säga

P.S ska nog lägga till ett stycke om just den gruppen :) Tack för den påverkningen :)
Svar: Jag njuter själv av långa kommentarer och tycker om att skriva och prata med människor som är öppna för diskussioner, men det är inte alltid andra känner samma sak. Vad lättad jag blir att du inte tog illa upp och att du orkade läsa hela kommentaren. Precis som du har jag varit en av dessa människor och jag kände att det var viktigt för mig att framföra mina tankar och känslor kring ämnet. För trots att problemet som du beskrev i ditt inlägg absolut behöver tas hand om, bildar den andra kategorin människor ytterligare ett som är minst lika viktigt att uppmärksamma. Jag är glad om jag kan bidra med något alls och jag ser fram emot att läsa fortsättningen på ditt inlägg. Säg gärna till mig när det är uppe för jag är alltid sugen på att läsa om andras uppfattningar kring ämnet. Kramar (:
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-14 Time: 22:21:34
URL/Website: http://amandacarlberg.se/
Amanda CL says: * Påpekningen
Date: 2014-09-14 Time: 22:21:44
URL/Website: http://amandacarlberg.se/
Amanda CL says: det är uppe nu, ett stycke mitt, inte så långt mer bara ett klargörande att jag ser de andra också så ingen känner sig utpekad!

Jo just det där med att inte veta hur man ska göra för att synas är ett väldigt stort problem, samtidigt som jag tror att alla inte vill bli sedda heller för att de skäms för hur de mår
Svar: Absolut, det finns så många sätt att se på det hela! Jag hoppas bara att alla dessa människor på något vis finner den hjälp de behöver utan att utav misstag dra ner någon annan på väg upp.
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-14 Time: 22:32:49
URL/Website: http://amandacarlberg.se/
Amanda CL says: http://www.makeandcreate.se
där är sidan :)
Svar: Tack så mycket, ska ta en titt och eventuellt beställa lite päääärlor :D
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-14 Time: 22:34:55
URL/Website: http://amandacarlberg.se/
Amanda CL says: sv: ja precis, just det är så svårt att se när man är inne i det!
Date: 2014-09-14 Time: 22:36:01
URL/Website: http://amandacarlberg.se/
Sanna says: Det här brödet har jag också bakat! Så fantastiskt gott!
Svar: Verkligen! Hade utfrågning med pappa om var receptet kom ifrån för jag blev så nyfiken haha. Var har du hittat det om jag får fråga?
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 06:23:17
URL/Website: http://sannafotografier.com
Anita says: Så gott !!
Svar: Det var helt och hållet guomligt!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 08:40:20
URL/Website: http://siliiins.blogg.se
Amanda Jona [SPONTAN] says: Såg riktigt gott ut :)
Svar: Det var det verkligen. Väldigt enkelt att göra också!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 13:52:00
URL/Website: http://spontan.blogg.se
matilda says: Mums! :)
Svar: Jaaa!!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 14:27:02
URL/Website: http://matildasblog.blogg.se/
Isa Bylund says: åh, fröknäcke typ ju! <33
Svar: Ja det skulle man kunna säga!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 14:49:16
URL/Website: http://isabyl.blogg.se/
mot plus says: ser jättegott ut!! =)
Svar:
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 16:12:32
URL/Website: http://motplus.se/
Tigerhonan says: Ser riktigt gott ut det där
Svar: Det var det verkligen också!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 18:02:16
URL/Website: http://tigerhonan.blogg.se/
Sara says: Åh så gott :)
Svar: Verkligen! (:
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-15 Time: 21:52:20
URL/Website: http://www.baakochmaat.blogg.se
Jeanette Tikkanen says: Det här verkar supergott och nyttigt! Ska absolut testa laga :)
Svar: Det kan jag absolut rekommendera att du gör! Extremt gott och precis som du skrev, nyttigt också!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-17 Time: 13:44:34
URL/Website: http://showandra.blogg.se/
K-S says: Det här receptet ska jag prova på någon gång!
Svar: Det tycker jag absolut du kan göra, kan varmt rekommendera det!
detbralivet.blogg.se
Date: 2014-09-17 Time: 16:48:01
URL/Website: http://dinkelhoppare.blogg.se
Innan du kommenterar
- Inga kränkande eller elaka kommentarer, de tas omedelbart bort.
- Alla mina blogdesigner gör jag själv, ibland gör jag även åt andra.
- Alla bilder är tagna av mig om inte annat anges.
- Jag nås på elinwedin@live.com / IG: @elinshealth
- Din kommentar sätter FÄRG på min vardag.

Kommentera det här inlägget:

Namn:
Kom ihåg uppgifter?

E-mail: (ser bara jag)

Url:

Kommentar: