♥ Mini ugnspannkakor
Här om dagen berättade min storasyster om att hon har börjat göra pannkakor i muffinsformar som mellis till barnen. Jag tyckte det lät som en otroligt rolig och bra idé, inte bara till barnen, utan även till mig eller vem som helst. I förrgår ställde jag mig alltså och snodde ihop ett litet pannkaksrecept som fungerar i ugnen såväl som i stekpannan.


Ingredienser för ca 6 stycken minipannkakor:
♥ 2 ägg
♥ 2 dl mjöl (jag valde 1 dl mandelmjöl och 1 dl grahamsmjöl)
♥ 3 dl mjölk
♥ 1 tsk sirap
♥ 2 msk mandelflarn
♥ smaksättare av eget val
Vispa ihop alla ingredienser och försök att så gott som möjligt göra smeten klumpfri. Som smaksättning valde jag att ha i lite vaniljsocker både för att få den goda vaniljsmaken men även för att få lite sötma i pannkakorna eftersom smeten inte innehåller något socker i övrigt.
Jag valde att använda mini pajformar istället för muffinsformar eftersom de är både stabilare och även lite större. För att pannkakorna inte ska fastna i formarna är det en bra ide att smörja dem lite. Jag använde mig av kokosolja men man kan använda vilket matfett som helst.
Efter att formarna är smorda är det bara att hälla upp smeten och ställa in pannkakorna i ugnen för gräddning. Grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader celcius i ungefär 20 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.
Pannkakorna är perfekta att frysa in och senare bara stoppa in i micron för uppvärmning till mellis, frukost, lunch eller vilket annat mål som helst egentligen.
Personligen tycker jag att pannkakorna påminnde aningen om vanlig hederlig svensk ostkaka, vilket bara var ett pluspoäng för mig! Jag valde att servera dem med en klick lingonsylt men jag kan inte vänta på att få testa med hallonsylt också!
Elin
classica.blogg.se says: riktigt smart, kan tänka mig att det är roligare att äta då även för ungar när de är serverad på de sättet när dem inte vill äta.
Svar:
detbralivet.blogg.se
Sanna says: Åh tack för tipset! Detta kommer min son älska!
Svar:
detbralivet.blogg.se